domingo, 22 de enero de 2012

L' ALOE VERA


La paraula àloe prové de l’àrab alloeh,que significa ‘amarg’, i de la paraulavera del llatí verum, que significa ‘veritable’.


Existeixen 300 espècies d’àloe,encara que la més utilitzada per les sevespropietats és Aloe barbadensis miller.

En l’actualitat s’elaboren diverses presentacions d’àloe, unes per a ús intern (càpsules, pastilles, sucs...) útils per a diferents alteracions i altres per a ús extern, entre les quals destaca el gel d’Aloe vera, elaborat a partir del parènquima o polpa de les fulles.

El gel d’Aloe vera, per resultar efectiu isegur, ha de contenir un mínim de 7000mg/l de mucopolisacàrids, ha d’estar elaborat en fred i exempt de pesticidesi fertilitzants químics. Hi hauna àmplia varietat de presentacions,encara que les més efectives són les que contenen, a més, arbre del te (arbre originari d’Austràlia amb acció antibacteriana, antivírica i antifúngica), també resulta molt efectiva la sinergia d’Aloe vera amb argània (argan), molt hidratant i antiedat,i rosa mosqueta (molt regenerativa del teixit cutani).

La utilització del gel d’Aloe vera és molt àmplia, depenent de la formulació, ja que es tracta d’una planta molt polivalent, una de les principals aplicacions és per a lesions menors de la pell, ja que actua com a antiinflamatori, cicatritzant de ferides i talls, cremades, picades d’insectes, irritacions, antisèptic, hidratant i emol•lient. En la zona bucal és útil en la inflamació de les genives, nafres...; en cosmètica s’utilitza també per al’acne, després de la depilació i l’afaitat, per a la cura de les ungles, per a una correcta nutrició de la pell...

El gel d’Aloe vera ens ajuda a mantenirnos sans i amb una agradable qualitat de vida.

Article Publicat al nº 6 de la revista CBN de la Clinica Bofill de Girona

   
 

 https://www.facebook.com/pages/Bencaloe/286846791354378


 






 https://www.facebook.com/pages/ALOESHOP-Sant-Feliu-de-Guixols/116304281781101




 

https://www.facebook.com/ruralromantica  








No hay comentarios:

Publicar un comentario

Solo se admitirán comentarios de usuarios registrados con perfil real, email, IP verificable. Perfiles de identidad falsa o creados con fines no construtivos no serán tenidos en cuenta.

Abraham Abulafia, con Mario Sabán